Lucas Fox erbjuder ett enastående utbud av El Mercat fastigheter till salu, inklusive ultra moderna vindsvåningar,vackert renoverade bostäder i Modernista byggnader och spännande historiska renoverings projekt.

Lucas Fox Valencia

Calle Hernán Cortés 28
46004 Valencia
Spanien

Lucas Fox erbjuder ett exklusivt utbud av El Mercat fastigheter till salu, inklusive nutida vindsvåningar, enastående renoverade lägenheter i spektakulära Modernista byggnader och spännande historiska fastigheter som utgör ideala renoverings projekt.

Ett av de mest livliga kvarteren in Ciutat Vella, är El Mercat hem till Valencias Mercat Central, en unik, övertäckt marknad som förblivit en viktig del av vardagslivet i staden. Belägen i en underbar Modernista byggnad, sträcker sig denna magnifika marknad på 8,160m² och kan skryta med ett enastående utbud av lokala produkter. Den spektakulära järn och glas strukturen har funnits sedan 1914, och är en riktig sevärdhet.

Marknaden är en fantastisk plats att njuta av unika, lokala delikatesser medan man tittar på folk och tar det lugnt.

Mercat Central kan glädja sig åt 400 handlare och är den största marknaden i sitt slag i Europa. Intressant nog var den också den första i världen att använda dator teknik med försäljningen och att erbjuda hemkörning. Att man snabbt varit villig att ta emot förändringar har säkrat Mercat Central som en viktig ekonomisk knutpunkt i Valencia, som lockar ett stort antal besökare varje år.

I närheten kan man fortfarande se rester av den ursprungliga stadsmuren med många in och utgångar som brukade användas av handlare när de besökte och lämnade staden. Mercat kvarteret är också hem till den gamla silkes börsen och UNESCO Världs arv, La Llotja de la Seda, som är en av stadens mest populära historiska sevärdheter.

Google map

Ta reda på vad din bostad kan vara värd med en gratis värderingsförfrågan
från en av medlemmarna i vårt erfarna fastighetsteam.

Gratis Fastighetsvärdering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

PRENUMERERA PRENUMERERA