International
Associate

Låt oss hjälpa dig att hitta en enastående bostad i Palma Stad

Sök bostäder nu

Palma Stad

Lucas Fox erbjuder ett utmärkt utbud av Palma de Mallorca lyx fastigheter till salu, från enastående vindsvåningar med fantastisk utsikt till ideala investerings fastigheter som behöver renovering.

Lucas Fox Mallorca

Pau Claris 108, pral.
08009 Barcelona
Spanien

Vill du sälja eller hyra ut din fastighet?

Ta reda på vad din bostad kan vara värd med en gratis värderingsförfrågan
från en av medlemmarna i vårt erfarna fastighetsteam.

Gratis Fastighetsvärdering

Lucas Fox erbjuder ett förstklassigt utbud av Palma de Mallorca lyx fastigheter till salu, från renoverade våningar i vackra 1600 tals byggnader till designer vindsvåningar med spektakulära havs och stads vyer. Palma är öns enda riktiga stad och är huvudstaden i den självständiga kommunen av de Baleariska öarna. Den har en befolkning på ungefär 400,000 och är det tolfte största urbana området i Spanien.

Nästan halva Mallorcas befolkning bor i Palma. Det är här som den Spanska Kungliga familjen tenderar att tillbringa sina sommarmånader och dess flygplats, Son Sant Joan, har 22 million passagerare varje å. Palma är en stad med moderna hotell kedjor och lyx butik hotell men har ändå behållit dess original arkitektur till stora delar. Gamla stan är en labyrint med trånga gränder och pittoreska torg och är hem till många vackra byggnader inklusive de Arabiska baden, ett av de få kvarlevorna från tiden under morernas styre av Mallorca.

La Seu, stadens magnifika gotiska katedral, är et av dess mest prominenta attraktioner. Även om byggandet påbörjades 1229, avslutades det inte förrän 1601 och arkitekten Antoni Gaudí var anställd under ett restaurerings projekt1901. Parc de la Mar ligger precis söder om Katedralen och är en populär mötesplats på helgerna och under sommaren.

På senare år har Palma mer och mer lockat en publik som är kosmopolitisk, och många av dem väljer att köpa i staden istället för på andra delar av ön. Några har till och med kallat Palma det "nya Barcelona", men i mindre version. Det stämmer att staden undergår en liknande förändring som dekn Katalanska huvudstaden gått igenom under senare år. Nya stiliga hotell och fashionabla affärer, restauranger och barer har dykt upp och invigningen av Baluard Konst Museum har hjälpt till att bekräfta staden som en kulturell huvudstad.

Med dess utbud av fina restauranger, barer, caféer och designer affärer tillsammans med den avslappnade miljön och kustläget gör Palma till en av Europas mest populära destinationer för en långhelg.

Google map

Senaste nyheter och analyser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

PRENUMERERA PRENUMERERA